Uitjes in Holland ®

Uitjes in Holland City Blog: Delft

 

In ons blog nemen we je mee naar trendy plekken, leuke activiteiten en de mooiste steden van Nederland.
Door: Peter

 

 

Delft: voor liefhebbers van Blauw en Oranje


Delft is makkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Wij kozen ervoor om met de trein naar Delft te reizen. Pak je de trein bij Amsterdam Centraal Station dan doe je er ongeveer 50 minuten over. Vanaf het station loop je dan in enkele minuten de binnenstad in.


Blauw en Oranje
Delft kent een lange historie en dat merk je meteen aan de vele monumenten die de stad kenmerken. In het centrum loop je al snel tegen 'Scheve Jan' aan, de Oude Kerk die door de inwoners van Delft zo wordt genoemd vanwege de markante scheve toren.
https://www.oudeennieuwekerkdelft.nl 

Vlakbij de kerk staat het voormalige woonhuis van Willem van Oranje. In het mooie pand is nu Museum Prinsenhof Delft gevestigd. In het  museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Nederland én het ontstaan van Delfts Blauw. Dit aardewerk is ontstaan in de VOC-tijd en is wereldwijd beroemd. Het typisch blauwe aardewerk wordt nog steeds op oorspronkelijke wijze in Delft vervaardigd.
https://www.prinsenhofdelft.nl 


Shop till you drop
Wat ons opvalt is het gevarieerde winkelaanbod in Delft. In de omgeving van de Markt vind je veel leuke winkels en de diversiteit is er groot: van modezaken, snuisterwinkeltjes tot kadowinkels. Ben je op zoek naar kaaswinkeltjes, loop dan even door naar de Brabantse Turfmarkt, Breestraat en Burgwal. Naast deze speciaalzaken vind je er ook veel leuke trendy kledingzaakjes.
Grootste terras van Delft
Na een aantal uur cultuur en historie zijn we toe aan een drankje en slenteren we naar de Beestenmarkt. Hier vind je een groot aantal gezellige grand cafés. Op één van de vele gezellige terrasjes ploffen we neer. Moe en voldaan en met een rugzak vol impressies.

 

Mijn tip
Combineer je bezoek aan Delft met een Zwerftocht, een avontuurlijke stadswandeling door de binnenstad. Het is een ludieke manier om met Delft kennis te maken.
Meer info over de Zwerftocht lees je onder de blauwe button.

Zwerftocht