Uitjes in Holland ®

Nieuws

Circusweekend Muiderslot


Muiderslot sluit zomervakantie af met circusweekend

 
© Muiderslot


Circusweekend
In het weekend van 31 augustus en 1 september sluit het Muiderslot de zomervakantie vrolijk af met de Kasteelspelen, die dit jaar in het teken staan van circusactiviteiten. Het circus trekt al sinds de middeleeuwen langs steden en kastelen en dit thema sluit prachtig aan bij de middeleeuwse tradities van het slot.


Hooggeëerd publiek
Samen met instructeurs van circus Kristal kunnen bezoekers, jong en oud, de fijne kneepjes van het circusvak onder de knie krijgen. Lopen op een grote bal, Chinese bordjes balanceren, fietsen op één wiel en nog veel meer. Het terrein van het kasteel wordt voor één weekend omgedoopt tot circusschool. Op het toernooiveld komt een heuse piste waar de nieuw geleerde vaardigheden vertoond kunnen worden aan het hooggeëerd publiek.  


Overige activiteiten
Voor kinderen die zich niet willen wagen aan de circusactiviteiten zijn er leuke speurtochten te koop bij de kassa. De speurtocht door de middeleeuwse routes, met het spannende toernooispel in de Wapenzaal, en de Waterschildpadspeurtocht buiten. De valkenier is op het terrein aanwezig met roofvogels.


Openingstijden en toegangsprijzen

Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Toegangsprijs: volwassenen € 12,50 /  kinderen € 7,50
Museumkaart/Vriendenpas gratis
Speurtocht € 1,00

Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden